2022-03-25 17:14:13• hírek • Bede Emőke

Így ünnepelték Szatmárnémetiben a rendőrség napját – Képgaléria

A Román Rendőrség fennállásának 200. évfordulóját ünnepelte március 25-én a Szatmár megyei állomány is.

A jubileumi évforduló megünneplése péntek reggel a Közigazgatási Palotában kezdődött, melynek nagy gyűléstermét szinte színültig töltötték a díszegyenruhába öltözött rendőrök. Az eseményen jelen volt a megye prefektusa és alprefektusai, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Szatmárnémeti polgármestere, a megye ügyészei, a nemzetvédelmi szervek vezetői, illetve a decentralizált közintézmények igazgatói is.


E jeles nap alkalmából a szatmári állomány egyik kiemelkedő tagját a Román Rendőrség vezetése díszplakettel tüntette ki, ezzel az elismeréssel a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőséget is megtisztelve. Tizenöt rendőrt magasabb rendfokozatba léptettek elő, negyvenketten pedig kiválósági oklevelet vehettek át az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményért.


Délelőtt 10-től a szatmári székesegyház előtti parkolóba költözött az ünnepség, ahol az egyenruhások a gyerekek legnagyobb örömére bemutatták a bevetéseken használt közlekedésrendészeti- és kriminalisztikai felszerelések egy részét, a Különleges Bevetési Egység fegyvereit és felszereléseit, illetve az állatvédelmi osztály járművét is meg lehetett tekinteni. A tájékoztató standoknál a Közrendészeti-, Humánerőforrás-, Prevenciós- és Iskolabiztonsági Osztályok rendőrei fogadták a látogatókat, akiknek a rendőri hivatást népszerűsítő szórólapokat, prospektusokat és egyéb anyagokat kínáltak, illetve minden, a rendőri hivatással kapcsolatos kérdésre választ adtak.
 

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: